STAPPENPLAN:
JE TUIN (HER)AANLEGGEN


Daar is de lente, daar is de zon!
Tijd om je tuin klaar te maken voor je eerste feestje. Maar hoe doe je dat?!
Met ons stappenplan!

Je tuin aanleggen of heraanleggen doe je best stapsgewijs. Om te weten welke stappen je eerst moet ondernemen, hebben we een gratis online checklist tuinaanleg opgesteld.

1


Voorbereidende vragen

Hoe ziet jouw droomtuin eruit? Met of zonder voortuin / terras / zwembad / vijver? En hoe is je tuin georiënteerd? Op welke momenten kan je genieten van de zon? Ook niet onbelangrijk: heb je groene vingers of is een onderhoudsvriendelijke tuin meer iets voor jou? Teken je tuin uit zodat je perfect weet hoe jij je droom kan omzetten in realiteit, al dan niet met de hulp van een tuinarchitect.

2


Aanleg en onderhoud

Hoe zit het met de kwaliteit van de grond in jouw straat / dorp / regio? Kan jij je groene droom realiseren met de grond die er is of moet je nieuwe teelaarde laten aanvoeren? Tip: een bodemonderzoek kan hier uitsluitsel bieden. Het is ook de perfecte voedingsbodem voor een specifiek aanplantingsplan met (meer) kans op slagen.

3


Verlichting

Verlichting kan verschillende functies hebben in je tuin. Het zorgt voor sfeer, gezelligheid, veiligheid, ... Als je verlichting in je tuin wenst, is het soms nodig om je elektriciteit te verleggen / verlengen. Een exterieur stopcontact komt ook altijd van pas. Zeker als je binnenkort een buitenkeuken in huis, eh … tuin haalt.

4


Technische aspecten

Bij de (her)aanleg van je tuin komt ook een technisch aspect kijken. Hoe zit het bijvoorbeeld met de afwatering? Welke roosters gebruik je hiervoor? Heb je nood aan een reukafsnijder en / of een zandvanger? Allemaal zaken die je in het achterhoofd moet houden alvorens dat eerste tuinfeestje in te plannen!

Meer weten?

Ontdek de onze exposanten in de categorie tuin.