TREND GESPOT:
MAATWERK VOOR JE TUIN


Na de stijgende populariteit van de (betaalbare!) maatkasten, wordt maatwerk voor je tuin steeds populairder. Van hekwerk tot carports, speeltuigen en een zwembad-op-maat: welke exterieurtrend verwelkom jij binnenkort in je tuin?

Je balkon, terras en tuin is het verlengde van je woning. Geen wonder dat we deze ruimtes steeds meer willen personaliseren om er optimaal van te kunnen genieten. Hobbykoks kiezen voor een buitenkeuken, gezelligheidsdieren voor een lounge in Ibiza-stijl (met of zonder zwembad!) en party animals gaan voor een mini-dansvloer met alles erop en eraan: een bar, aangepaste verlichting, outdoor speakers, enzovoort.

Maar hoe realiseer jij al deze buitendromen?

Neem een tuinarchitect onder de arm of kies voor een vakman die sterk is in maatwerk. Het Belgische Kingwood maakt bijvoorbeeld verschillende ontwerpen uit hout. Een aanbouw, een bijgebouw, een terras op palen, een dakterras, … Jij kiest je ontwerp, Kingwood begeleidt van ontwerp tot realisatie!

Tip: zo druk je de kosten van al die dromen!

1


Maak zelf de eerste schets van je buitendroom. Teken je balkon, terras of tuin op schaal - al dan niet digitaal m.b.v. gratis tools zoals SmallBluePrinter.com.

2


Verdeel je beschikbare ruimte vervolgens in verschillende zones: een groene zone, een kookzone, een chillzone, …

3


Vermijd rechte vakken, maar ga voor speelse ruimtes die je exterieur nog groter doen lijken.

4


Je houdt van groen én kookt graag? Plant dan eetbare bloemen en planten.

5


Hergebruik materialen zoals oude stenen, balken, enzovoort. Ze geven je nieuwe plannen meteen een authentieke look.

Meer weten?

Neem een kijkje bij onze BATIBOUW partners in de categorie tuin.