ZON EN SCHADUW
OP JE TERRAS?
ZO REGEL JE DAT!

Daar is de lente, daar is de zon. Maar wat met die felle middagzon in je huis of op je terras? In wat volgt, geven we je enkele producttips om zon én regen (nog) beter te regelen zodat je van ‘s morgens tot ‘s avonds kan genieten van het mooie weer ...

Een verticale zonwering

Een makkelijke manier om de zon te weren is een verticale zonwering (screen) aan de binnen- of buitenkant van de ramen van je woning of veranda. Deze screens houden niet alleen de zon, maar ook de warmte buiten. Handig als je een grote raampartij hebt zoals een schuifraam of een schuifdeur - zoals die van Kömmerling of Reynaers Aluminium.


Het Belgische Brustor biedt een uitgebreid gamma screens aan voor verschillende toepassingen. Kies de zonwering die bij je past op basis van de toepassing, de geleiding en de afmetingen.

Een horizontaal zonnescherm

Op zoek naar een flexibele zonwering, die het beter doet dan de klassieke parasol? Kies voor een horizontaal zonnescherm dat je aan de buitenmuur die aan je terras / balkon grenst kan monteren. Kies je zonneluifel niet alleen op basis van de look & feel, maar ook op basis van duurzaamheid en stevigheid. Er bestaan verschillende zonneschermsystemen, waaronder een knikarmscherm of een uitvalscherm. Je kan voor een basisscherm gaan of een volautomatisch zonnescherm met een motor dat ‘zelf’ open en dicht klapt.

Een terrasoverkapping

Je kan jezelf én je gasten ook permanent(er) beschermen tegen zon, regen en wind door de installatie van een terrasoverkapping zoals een klassieke pergola of een modern lamellendak zoals dat van Umbris. Dankzij de kanteling van de lamellen kan je naar wens een zonovergoten of een schaduwrijk terras creëren. En bij tropische temperaturen ontstaat een natuurlijke ventilatie, waardoor het onder de terrasoverkapping toch niet te warm wordt. Desgewenst kan je dit systeem combineren met Umbris Panno Sun Protection: een windstabiel zonnedoek.


Verder kan je ook voor de combinatie van een terrasoverkapping en een profielloze glazen schuifwand gaan zoals die van AC Systems. Het is de eigentijdse, elegante en betaalbare versie van een klassieke veranda.

Meer weten?

Neem een kijkje bij onze BATIBOUW partners in de categorie terras.