KEN JE DE WONINGPAS AL?

De Vlaamse overheid lanceerde samen met een aantal partners de woningpas.
Het doel van de pas is om alle info over je woning op één virtuele plek te centraliseren.
Handig voor jou … en toekomstige bewoners van je woning.

De woningpas centraliseert verschillende soorten informatie (bv. attesten, historiek, omgeving, ...) om alle acties omtrent je woning te vergemakkelijken. Denk daarbij niet alleen aan de verhuur of verkoop van je woning, maar ook aan de BENOvatie van je appartement of huis. Via de woningpas kan je immers checken hoe het met het E-peil van je woning is gesteld.

Energieprestatieregelgeving

Wie in Vlaanderen bouwt of BENOveert, is verplicht om de energieprestatieregelgeving (EPB) te respecteren. Deze regelgeving legt eisen op voor installaties, isolatie en ventilatie. Goed voor je woning, je huisgenoten én je portemonnee. Want wie slim isoleert en ventileert, zorgt voor een aangenaam binnenklimaat zonder oververhitting mét een minimum aan energie. Mooi meegenomen: doe je het beter dan wat de regelgeving verplicht? Dan maak je kans op energiepremies!


Wanneer BENOveren?

Je woning duurzaam renoveren kan je op verschillende momenten in je leven. Een goed moment om de handen uit de mouwen te steken, is als je bewuster wil omgaan met energie door te kiezen voor hernieuwbare energiebronnen zoals zon, water of wind. Daarnaast is een BENOvatie welgekomen als jij je woning met meerwaarde wil verkopen of als je kinderen het huis verlaten. Als “empty nester” kan je zo een duurzame wind door je woning laten waaien. Nu nog kiezen of je zelf de handen uit de mouwen steekt of een beroep doet op een ervaren vakman ...

Meer weten?