BENOvatiepremie voor installatie

Je wil slim bouwen, verbouwen of BENOveren? Doe een beroep op subsidies of BENOvatiepremies. Goed voor je portemonnee én het klimaat! Let wel: die verschillen van regio tot regio. We zetten de voornaamste energiepremies voor particulieren even op een rij.

Subsidies in Vlaanderen

Subsidies voor isolatie

Je dak, zolder, spouwmuur, buitenmuur of vloer isoleren? Dan kan je rekenen op subsidies van 2 tot 15 euro / m2, en dat met terugwerkende kracht tot 2006. Let op: als je zelf de handen uit de mouwen steekt, krijg je enkel subsidies voor het isoleren van je dak en/of zolder. In alle andere gevallen moet er een aannemer tussenkomen. De geschikte aannemer vinden? Neem een kijkje op het online platform Build Your Home van Confederatie Bouw.


BENOvatiepremie voor installatie

Je overweegt de aankoop en de installatie van een warmtepomp, een warmtepompboiler of een zonneboiler? Ook in die gevallen kan je op subsidies rekenen. Je kan de drie producten wel niet cumuleren en ook hier moet een erkende aannemer ze komen installeren. De premie bedraagt vaak tot 40% van je factuur of 400 euro per wooneenheid.

Totaalrenovatiebonus

Als jij je woning grondig gaat verbouwen of BENOveren, kan je verschillende subsidies combineren tot één grote totaalrenovatiebonus. Mooi meegenomen: vanaf drie investeringen uit een pakket van zeven investeringen ontvang je een extra bonus. De bonus bedraagt 1250 euro voor 3, 1750 euro voor 4, 2750 euro voor 5, 3750 euro voor 6 en 4750 euro voor 7 investeringen. Lijkt je wel wat? Roep de hulp in van een benovatiecoach: hij / zij geeft je gratis advies over beter renoveren.

Tip: via www.energiesparen.be kan je ook op zoek gaan naar specifieke subsidies op basis van de gemeente waar je woont / (ver)bouwt

Subsidies in Brussel

In Brussel kan je premies krijgen voor het uitvoeren van een energieaudit, isolatie, verwarming en verluchting. Je premie hangt wel af van je inkomen en het type woning (nl. eengezinswoning, collectieve woning of andere). De premie bedraagt vaak maximaal 50% van de investering.

Tip: een volledig overzicht van de energiepremies in Brussel vind je terug op www.leefmilieu.brussels.

Meer weten over energiepremies?

Een premie aanvraagt of neem gratis contact op met een BENOvatiecoach van Fluvius.