3 + 1

VOORDELEN VAN STOOMKOKEN

Miele heeft, als pionier in stoomovens, onze kookgewoontes voorgoed veranderd. In deze oven gaar je niet alleen groenten maar ook vis, vlees, soep, pasta én dessert.

Stomen is gezonder.

Met stomen behoud je 50% meer vitamines en mineralen in je gerecht, dat is wetenschappelijk bewezen. Bovendien hoef je geen vetstof te gebruiken waardoor de hoeveelheid calorieën beperkt blijft. Stomen zorgt voor meer smaak, kleur en textuur. Omdat de groenten niet in water liggen, blijven vitamines en mineralen behouden, waardoor de smaak voller is. Toevoegen van zout is zelfs vaak overbodig. Ook gestoomde rijst smaakt intenser, omdat je geen restwater weggiet. De textuur van de producten is perfect te controleren en de kleuren ogen feller.

Stomen is makkelijker.

Aanbranden of overkoken is onmogelijk. Je kan de aardappelen in de stoomoven zetten en intussen je kinderen helpen met hun huiswerk. Bovendien geldt: één of twintig aardappelen? De bereidingstijd blijft dezelfde!

Stomen is veelzijdig.

Niet alleen groenten, aardappelen en vis maar ook pasta, risotto, brood, gebak en desserts kan je klaarmaken met stoom. Met stoomkoken kun je dus een volledig menu in één keer bereiden. De temperatuur, bereidingstijd en de volgorde worden geheel automatisch bepaald. En sommige gerechten, zoals risotto, rijstpap en crème brûlée, zijn zelfs makkelijker te bereiden met stoom dan op de klassieke manier.

Test de nieuwste stoomoven

Op BATIBOUW introduceerde Miele haar nieuwe generatie inbouwtoestellen, waaronder de (combi-)stoomovens met DualSteam via 2 openingen. Het voordeel? De verhoogde druk en de perfecte alignering van deze openingen zorgt voor een snellere, gelijke hitteverspreiding met homogene resultaten als gevolg!

Koken met stoom?

Doe het met de (combi-)stoomovens van Miele en laat je inspireren door hun online recepten en kookworkshops.