SLIM VERBOUWEN?
DA’S
BENOVEREN!

Wie verbouwt om energie en water te sparen, die benoveert. Goed voor het milieu, je comfort én je portemonnee, want je kan op heel wat premies rekenen.

Je woning beter renoveren of BENOveren, is vooruitdenken. Je hebt niet alleen oog voor hoe je woning eruit ziet, maar ook een hart voor hoe je woning functioneert. En dat is? Zo duurzaam mogelijk! Hoe je dat precies voor elkaar krijgt? Door beter te isoleren, verwarmen en ventileren.


Doe de test: verbruik jij veel of weinig energie ?


BENOveren van kop tot ...

Je start best met het BENOveren van je dak, zolder en buitenmuren. Vervolgens kan jij je ramen en vloeren onder handen nemen. En de kers op de taart is een verwarming met een warmteboiler en warm water met een zonneboiler of een warmtepompboiler.


Tip: als je meer dan drie energiebesparende maatregelen binnen vijf jaar treft, kan je rekenen op een totaalrenovatiebonus.

Pak je BENOvatiepremie(s)

Zowel particulieren als professionelen kunnen een premie aanvragen voor werken tot één jaar terug. Naast de totaalrenovatiebonus zijn er ook nog andere premies voor slimme verbouwers. Denk bijvoorbeeld aan premies voor dak- of zolderisolatie, kelder- of vloerisolatie, muurisolatie, hoogrendementsbeglazing en de installatie van energiebesparende toestellen.


BENOveren?
Doe het nu!


Hoe sneller je BENOveert, hoe sneller je de vruchten plukt. Welke vruchten? Meer comfort, een lagere energiefactuur én een hogere vastgoedwaarde.