DE KEUKENVLOER DIE TEGEN EEN STOOTJE KAN

Je bent nog op zoek naar een keukenvloer die tegen intensief gebruik, water én vuil kan? Denk dan eens aan kurk. De voordelen van dit natuurlijke materiaal dat op je vloer én wanden past, zijn haast eindeloos.

Een onderhoudsvriendelijke keukenvloer

Kurk kan tegen een stootje, dus past perfect in je keuken, eetkamer en woonkamer. Je kan kurken vloeren moeiteloos proper houden met je stofzuiger of een uitgewrongen dweil en een specifiek reinigingsproducten om je keukenvloer te ontvetten of de afwerkingslaag te voeden. Extra troef van deze onderhoudsvriendelijke keukenvloer: kurk is antistatisch en allergievrij. Verder heeft deze vloer een vuilafstotende toplaag.

Een keukenvloer die lekker zacht aanvoelt

Wie een natuurlijke vloer uit kurk legt, beschermt zichzelf ineens tegen geluidsoverlast en koude. En dat is geen wonder, want een kubieke centimeter kurk bevat zo’n 40 miljoen cellen. Deze cellen absorberen geluid en zorgen dat lawaai niet weergalmt. Daarnaast heeft 1 millimeter kurk dezelfde isolatiewaarde als 4 centimeter beton. Hierdoor is kurk niet alleen vriendelijk voor je blote voeten, maar ook voor je energiefactuur.

“Je kan kurken vloeren makkelijk zelf leggen dankzij het eenvoudige kliksysteem.
Bovendien heeft dit kant-en-klare product geen afwerking nodig.
Simpel, snel én betaalbaar.”

Een duurzame keukenvloer? Kies kurk!

Kurk is biologisch afbreekbaar en makkelijk recycleerbaar, zonder giftige afvalstoffen te produceren. Bovendien wordt de schors van de kurkeik voor 100% gebruikt. Niet alleen voor de productie van natuurlijke vloeren en wanden, maar ook voor niet-alledaagse toepassingen zoals muziekinstrumenten of ruimtevaartmateriaal. Daarnaast wordt kurk maar om de negen jaar geoogst, zodat de groei van de boom niet wordt belemmert. Wist je dat een kurkeik tot 200 jaar oud kan worden? Goed voor zo’n 16 oogsten! Met kurk haal je dus zonder meer een stukje natuur in huis en help je ze tegelijk te beschermen.

Meer weten over keukenvloeren?