ZOMERS KOKEN?
DOE JE ZO!

De zomer is in zicht en dat betekent: lekker snel koken om lekker lang te tafelen met familie en vrienden met die zalige avondzon op je snoet. Aaah! We sommen alvast enkele trends en bijhorende must haves op, waarmee je zalig zomers kan koken.

1


Buiten brunchen

Bijna niets leuker dan uitslapen … Wat er dan toch leuker is dan uitslapen? Jezelf en je liefste(n) trakteren op een brunch met alles erop en eraan. En als het even kan: buiten op je balkon of terras, met de kleurrijke bloemetjes en de zoemende bijtjes in de achtergrond. Op het menu? Amerikaanse brunchklassiekers zoals bacon & eggs, pancakes, waffles, … En een grote pot straffe koffie, natuurlijk!

Must haves: de grote roestvrijstalen oPan van AMC waarin elk brunchgerecht moeiteloos past, een retro fornuis waarop je écht kan koken en een koffiemachine die bij jouw smaak past. Van retro Bialetti Moka Express tot een moderne Nespresso-machine.

2


Homemade mocktails

Deze zomer wordt de zomer van de mocktails. Steeds meer mensen kiezen bewust voor een alcoholvrije apéro. De mogelijkheden zijn haast eindeloos als je zelf een alcoholvrije apéro uit je mouw wil schudden. Van een homemade limonade (zonder suiker als je helemaal hip bent), verse sapjes en groene smoothies tot kombucha. Dé healthy drink van het moment!

Must haves: een Amerikaanse koelkast met gekoeld gefilterd water en een icemaker (zoals die van AEG en Miele), een Quooker met gefilterd bruiswater en een blender waarmee je ook ijsblokjes kan mixen voor de perfecte frozen skinny margarita.

3


Samen koken & eten

Koken en eten wordt steeds meer een beleving. De tijd dat de gasten pas mochten komen als de tafel was gedekt, ligt al lang achter ons. Nu zijn de gasten al welkom als de gastheer en gastvrouw nog in de keuken staan voor een rondje showcooking of - waarom niet? - co-cooking. Het enige wat je nodig hebt is een keuken met voldoende ruimte om samen te experimenteren.

Must haves: een open keuken met een mobiel keukeneiland, zodat je feestjes kan organiseren voor kleine en grotere gezelschappen. Keukenontwerpers zoals Ixina, ILWA, MHK en èggo denken graag met je mee om die unieke keukendroom te realiseren.

4


Bye bye barbecue

Wij Belgen zijn echte barbecuefans. Bijna elke Belg heeft wel een houtskoolbarbecue of een gasbarbecue in zijn tuin(huis) staan. Het is lekker, gezellig en makkelijk. Wat ook lekker, gezellig en makkelijk is, is pizza uit je eigen houtoven of paella uit je eigen giga-paellapan. Onze tip? Maak er ineens een themafeestje van met aangepaste drinks, outfits en muziek.

Must haves: een gasbarbecue waar een pizzaplaat of een paellapan op past. De meeste grote barbecuemerken hebben er één.