Je huis isoleren?
Zo doe je dat!

Met de koude winter in aantocht is nu het ideale moment om na te denken over de isolatie van je woning. Maar hoe pak je dat slim aan?

STAP 1


Goed isolatiemateriaal

Bij het kiezen van isolatiemateriaal hou je best rekening met je wensen en wat er geïsoleerd moet worden. Je repetitiekot geluidsdicht maken vraagt om heel andere isolatiematerialen dan je zolder isoleren. Daarnaast heeft elk isolatiemateriaal zo zijn voor- en zijn nadelen. Soms loont het om voor duurder materiaal te kiezen, omdat het je op lange termijn veel meer besparing kan opleveren.

STAP 2


Vermijd koudebruggen

Het juiste isolatiemateriaal gevonden? Zorg dan dat alles naadloos op elkaar aansluit. Dat wil zeggen dat de muren van onder tot boven volledig opgevuld zijn en mooi aansluiten op je vloer- en dakisolatie. Vanaf het moment dat de isolatie ergens onderbroken wordt, creëer je al snel een koudebrug. En dan zijn al je goede intenties voor niets geweest.

STAP 3


Duurzaam isoleren

Wanneer je bovenstaande stappen mooi uitvoert, is dat trouwens niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Wie slim isoleert, zal al snel geld uitsparen op energiekosten. Daarenboven kan je in sommige gevallen aanspraak maken op een premie.

Meer weten over isolatiepremies?