Duurzaam verwarmen met een warmtepomp of een gaswandketel?

We springen steeds slimmer om met onze verwarming. Gaat je oude verwarmingsinstallatie het begeven of ben je het niet zeker dat hij volgende winter zal overleven? Haal een van de volgende twee duurzame verwarmingsoplossingen in huis.

EEN LUCHT-WATER-WARMTEPOMP

Wat is een lucht-water-warmtepomp?

De bi-block WWP LB 12-A van Weishaupt onderscheidt zich van andere lucht-water warmtepompen door zijn extreem stille werking en hoge efficiëntie. Ook bij extreem lage buitentemperaturen. De bi-block ziet er bovendien elegant en modern uit. Een uniek kenmerk van de buitenunit van deze bi-block is de "uilenvleugel"-ventilator. Deze ventilator werd aerodynamisch geoptimaliseerd, verbruikt erg weinig stroom en draait aan een laag toerental.


Een compressor in de binnenunit (= nieuw tegenover de klassieke split-warmtepompen) en een extra dampinjectie dragen bij tot een hoog warmwatercomfort en optimale hygiëne. De elektronische expansieventielen met hun nauwkeurige dosering zorgen daarenboven voor een spaarzame werking, aangezien slechts de nodige hoeveelheid koelmiddel in het koelcircuit terechtkomt. Hierdoor bereikt de bi-block een ongezien hoge efficiëntie tijdens het verwarmen.

Voor welke doelgroep?


De bi-block van Weishaupt is een vernieuwend warmtepompsysteem voor eengezinswoningen. Ideaal in een renovatieproject, waar je de bestaande radiatoren desgewenst kan hergebruiken. De bi-block-warmtepomp functioneert optimaal als je ook de isolatie van je dak, muren en vloeren aanpakt tijdens je renovatie / benovatie. Je kan ook kiezen voor de multifunctionele boiler WKS, waardoor je kostbare renovatietijd bespaart door zijn snelle en eenvoudige montage.

Met welke voordelen?


  • Energie-efficiëntieklasse A+++
  • Ongehoord stil (max 45 dB)
  • Hoog rendement, mede dankzij gratis energie uit de lucht.
  • Tijdloos design met een witte of grijze aluminium behuizing.

EEN GASWANDKETEL

Wat is een gaswandketel?


Een gaswandketel of een wandhangende condensatieketel, zoals de WTC-GW80/100-A van Weishaupt, koppelt een hoog vermogen aan een compact jasje. Deze nieuwkomer kan uitpakken met de exclusieve SCOT-technologie van Weishaupt, een lage waterzijdige weerstand evenals grote revisieopeningen met als resultaat een ongeëvenaarde efficiëntie.


De basis voor een goede warmte-overdracht? Een materiaal met een hoog warmtegeleidingsvermogen zoals aluminium-silicium. Bovendien moet de warmtewisselaar een voldoende groot oppervlak hebben om de rookgassen zo dicht mogelijk bij het temperatuurniveau van de terugloop af te koelen. Daarnaast zorgt een groot modulatiebereik voor een continue werking van de brander, zelfs als de warmtebehoefte afneemt.

Voor welke doelgroep?


Een gaswandketel of een wandhangende condensatieketel met een vermogen van 80 en 100 kW is ideaal om onder meer appartementsgebouwen, scholen of bedrijven van duurzame warmte te voorzien, want je kan tot acht ketels in cascade opstellen (voor een totaal vermogen van 800 kW). De compacte behuizing en omvangrijke systeemoplossingen zorgen voor montagetijdbesparing. Internetconnectiviteit met daaraan gekoppeld een app voor de gebruiker en een krachtig vakmanportaal zijn standaard ingebouwd.

Met welke voordelen?


  • Energie-efficiëntieklasse A+
  • Ongezien compact (640 x 792 x 600 mm)
  • Optimaal rendement vandaag, maar ook binnen 15 à 20 jaar!
  • Verschillende frames voor lineaire - of hoekopstelling.

Verwarmingsadvies van een professional?

Als de duurzame energieoplossingen van Weishaupt je interesse hebben gewekt,
kan je Weishaupt altijd contacteren voor meer info of een energieverhaal op maat van jouw comfort.