Deze ventilatiewarmtepomp wordt de trend in 2019

Geen gezond binnenklimaat zonder slimme, energiezuinige ventilatie. De Belgische ventilatiespecialist Duco brengt ook dit jaar weer een innovatieve ventilatie-oplossing mee naar de beurs. Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco, geeft tekst en uit
leg.
Een gezonde, duurzame én comfortabele woning is niet langer toekomstmuziek. De toekomst begint vandaag! Hendrik: “Wij willen ook ons steentje bijdragen met de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco. De warmtepomp gebruikt restwarmte uit de ventilatieretourlucht én warmte uit de buitenlucht voor centrale verwarming en warm water. De 2-zonesturing onderscheidt de box van andere ventilatiewarmtepompen. Je bespaart aanzienlijk veel energie door de dag- en nachtzone afzonderlijk aan te sturen. Geen wonder dat de box het label A++ draagt!”


Voorproefj
e hybride opstelling

Vaak is het vermogen van de warmtepomp te beperkt om tegemoet te komen aan de warmtevraag, bijvoorbeeld wanneer er veel volk in huis is. Op dat moment heeft de warmtepomp assistentie nodig. “Om zorgeloos te wonen, stelt Duco op z’n stand de hybride opstelling voor”, verklapt Hendrik. “Daarbij wordt de DucoBox Eco aan een cv-ketel met een boilervat gekoppeld. Batibouw is de gelegenheid bij uitstek om een voorsmaakje te beleven, want de commerciële vrijgave van deze opstelling wordt pas later in 2019 verwacht.


Groen zijn en groen denken

“Maar dat is nog niet alles. Duco is niet alleen groen, we denken ook groen want een DucoBox Eco in een all-electric opstelling is eveneens mogelijk”, vervolgt Hendrik. “Daarbij krijgt de warmtepomp assistentie van elektrische weerstanden. Een mooie oplossing voor de vraag naar hernieuwbare energie!” Mooi meegenomen: aangezien de DucoBox Eco hetzelfde toestel blijft, kan je in een later stadium probleemloos van het hybride naar het all-electric concept overstappen. Hendrik: “Eigenlijk is het simpel: Duco wil aan elk bouwproject tegemoet komen en een toekomstperspectief bieden, zowel op korte als lange termijn”.


Tip van onze BatiExpert:

“De basis van ‘Duco at Home’ startte in 2014 met de mechanische ventilatiebox ‘DucoBox’. De box was beschikbaar als fluisterstille DucoBox Silent en intelligente DucoBox Focus. Met het oog op de strengere regelgeving zagen ook de DucoBox Energy en de DucoBox Eco het licht. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw woning? Hou dan tijdens je bezoek aan Batibouw zeker even halt in Paleis 12 op stand 501 en maak onder andere kennis met de hybride opstelling van de DucoBox Eco!”