Ontdek de 4 voordelen van natuurvloeren

Geen gezond binnenklimaat zonder de juiste materialen in huis. Je bent nog op zoek naar een vloer die akoestiek dempt, warmte isoleert en water weert? Denk dan eens aan kurk. De voordelen van dit materiaal dat op je vloer én wanden past, zijn haast eindeloo
s.


Voordeel 1 : bye bye geluid en koude

Wie een natuurlijke vloer uit kurk legt, beschermt zichzelf ineens tegen geluidsoverlast en koude. En dat is geen wonder, want een kubieke centimeter kurk bevat zo’n 40 miljoen cellen. Deze cellen absorberen geluid en zorgen dat lawaai niet weergalmt. Daarom zijn kurkvloeren ideaal voor bureaus, studeerkamers, speelkamers en slaapkamers. Daarnaast heeft 1 millimeter kurk dezelfde isolatiewaarde als 4 centimeter beton. Hierdoor is kurk niet alleen vriendelijk voor je blote voeten, maar ook voor je energiefactuur.


Voordeel 2: hallo duurzaam
materiaal

Kurk is biologisch afbreekbaar en makkelijk recycleerbaar, zonder giftige afvalstoffen te produceren. Bovendien wordt de schors van de kurkeik voor 100% gebruikt. Niet alleen voor de productie van natuurlijke vloeren en wanden, maar ook voor niet-alledaagse toepassingen zoals muziekinstrumenten of ruimtevaartmateriaal. Daarnaast wordt kurk maar om de negen jaar geoogst, zodat de groei van de boom niet wordt belemmert. Wist je dat een kurkeik tot 200 jaar oud kan worden? Goed voor zo’n 16 oogsten! Met kurk haal je dus zonder meer een stukje natuur in huis en help je ze tegelijk te beschermen.


Voordeel 3: onderhoudsvriendelijk

Kurk kan tegen een stootje, dus past perfect in je woonkamer, eetkamer, keuken én badkamer. Je kan kurken vloeren moeiteloos proper houden met je stofzuiger of een uitgewrongen dweil. Daarnaast biedt Santana specifieke reinigingsproducten die het dagdagelijkse onderhoud een handje helpen. Bijvoorbeeld het ontvetten of voeden van de afwerkingslaag van je favoriete vloer. Tip: bij de aankoop van je favoriete vloer krijg je gratis advies i.v.m. het onderhoud. Verder is kurk antistatisch en allergievrij. Met zijn vuilafstotende toplaag maken stof, bacteriën, schimmels en huismijt geen schijn van kans.


Voordeel 4: 101 interieurstijlen

Je hebt kurk met de authentieke look en de warme feel van kurk én je hebt kurk met een houtlook of een steenlook. Op die manier vindt iedereen de perfecte vloer. Je kan voor harmonie of contrast gaan door bijvoorbeeld een licht interieur te matchen met een donkere vloer. Heel trendy is Santana Carrara: een vloer met een marmer-look zonder die koude marmer-feel. Fantastisch, toch?


Tip van onze BatiExpert: “Je kan kurken vloeren makkelijk zelf leggen dankzij het eenvoudige kliksysteem. Bovendien heeft dit kant-en-klare product geen afwerking nodig. Simpel, snel én betaalbaar. Er bestaat ook ‘kleefkurk’ die je op je vloeren of wanden kan kleven. Hiervoor heb je wel een geëgaliseerde ondergrond en afwerkingslaag nodig. Naast kurk heeft Santana trouwens ook natuurvloeren van bamboe, hout, mineralen, … Ontdek alle duurzame vloeren, materialen en mogelijkheden via onderstaande link.