Wat is de populairste warmtepompboiler?


De ATLANTIC EXPLORER is al enkele jaren de meest verkochte warmtepompboiler in België. Geen wonder: vergeleken met een gewone elektrische boiler, verbruikt hij 3 tot 4 keer minder energie waardoor je tot 500 euro per jaar op je energiefactuur bespaart.

Een warmtepompboiler is een ecologisch en kostenefficiënt systeem dat onverwarmde binnen- of buitenlucht recupereert als energiebron voor de aanmaak van sanitair warm water voor keuken, bad en douche. Vergeleken met een gewone elektrische boiler verbruikt een warmtepompboiler 3 tot 4 keer minder energie, waardoor je de kleine meerprijs soms al in 1 jaar terugverdient. Je krijgt voor dit milieubewuste systeem dan ook terecht een premie in de drie gewesten: 300 euro in Vlaanderen, 400 euro in Wallonië en rond 1.400 euro in Brussel.

Opvolger van de EXPLORER V3

De belangrijkste verbeteringen van de EXPLORER V4 ten opzichte van de V3 zijn de nog betere technische prestaties, met een hoger rendement en een betere COP (Coëfficient Of Performance) als resultaat. Ook de akoestische prestaties van het toestel en de werking van de ventilator zijn verbeterd, alsook de combinatie met fotovoltaïsche zonnepanelen werd geoptimaliseerd, voor een maximaal rendement. De V4 heeft tevens een nieuw, aantrekkelijk design en werkt met een nieuw koudemiddel.

Kies de EXPLORER die bij je past

De ATLANTIC EXPLORER V4 is beschikbaar in 200 en 270 liter, met of zonder warmtewisselaar. Het toestel is standaard voorzien van een elektrische weerstand, maar is ook ‘smart grid ready’, wat betekent dat je ‘m kan aansluiten op fotovoltaïsche zonnepanelen die zonne-energie gebruiken om elektriciteit op te wekken.


Kies je voor de EXPLORER V4 met extra warmtewisselaar, dan kan je hierop een ketel of thermische zonnecollectoren (die zonne-energie gebruiken om warmte op te wekken) aansluiten. In deze gevallen spreken we van een hybride warmtepompboiler. Je hebt al een warmtepompboiler vanaf 1.979 euro

Meer weten?

Bezoek Atlantic op BATIBOUW 2020 in Paleis 12, stand 302